Forum Ekipy

Tralala laa laaaa laa lala

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#16 2012-08-12 14:36:14

Bart

Administrator

Punktów :   

Re: W co aktualnie gramy

A u mnie to pierwsze nie działa... wywala mi "hight pocket loss" i kuniec.... uwielbiam mojego neta :D

#17 2012-08-30 09:13:45

Michal

Ekipowicz

Punktów :   

no wiec po dwoch dniach grania moge sie podzielic kilkoma spostrzezeniami nt. Guild Wars 2 .

na dzien dobry jak wszedlem do gry:
- hej to nie WOW. jak tu sie expi, jak się oddaje q, jak wchodzi na insty itp.

Gra jest dość intuicyjna, nie trzeba zagladac do "wowiki" zeby zrobic jakis q.

Ogolnie levelowac mozna różnorako:
- questy - nie bierze sie ich od npc, one automatycznie pojawiaja sie w twoim oknie questowym, mozesz zrobic, nie musisz, jak nie zrobisz to zniknie jak odejdziesz z rejonu questa
- dynamic eventy ( takie questy ktore sie pojawiaja co jakis czas; zazwyczaj jest to linia questów, zrobisz jeden idziesz dalej, i tak 4-5 q. Ogólnie wszystki dynamic eveny sa przeznaczone dla grupy i raczej ciezko je zrobic samemu) natomiast nie trzeba zbierac zadnego party ani nic takiego, po prostu ludzie sie zchodza i zaczynaja robic q i wtedy zalicza wszystkim co dorzucili cos od siebie.
- wszelakie zbieractwo - minig, drzewka, itp
- podążanie ścierzką scenariusza ( z początku wypełniasz taką historyjkę o sobie kim jestes, z kąd pochodzisz, itp. i w zależności od tego co tam wypelnisz masz taką ścierzę questów stworzoną ( z filmikami, fabułą itp).
- można grać PVP ( 5vs5 ) coś ala BG, ale w tym wypadku od razu dostaje sie automatycznie 80 max lvl, także wszyscy maja równe szanse.( ale podczas gry, tów oryginalny lvl i tak sie wbija)
- WvsWvsW - czyli wojny serwerów - takie BG na tysiące graczy co trwa po kilka dni - możesz sie zalogować w dowolnym momencie i dołaczyć do ludzi ze swojego serwera. ( jeszcze nie grałem :P ). Również dostaje się instant 80 lvl, ale biega się we własnych ciuchach, a nie tych z 80 lvl wiec raczej widac różnicę w poziomach ( mimo, że nie jest to az tak odczuwalne jak w WOW-ie).
- W końcu sporo doświadczenia dostaje się za zwykłe odkrywanie mapy, odkrywanie sekretnych miejsc. ( mam 8 lvl i ok 1 lvl nabilem na odkrywaniu do tej pory)

Zdobywanie doswiadczenia jest liniowe, tzn, ze kazdy poziom 1-80 wbija sie miej wiecej tyle samo czasu.
Gra nie jest tak dynamiczna jak WOW, ale ten koszt jest rekompensowany ładnymi widoczkami i ogólnie dobrą grafiką ( walka, środowisko itp).

Jak narazie serwery trochę kwiczą bo jest natłok ludzi i potrafi trochę lagować, ale mam nadzieję, że to tylko tymczasowe. Na moim serwerze jest ok 150k ludzi. Ogólnie grę kupiło w przedsprzedaży ok 1mln osób, więc raczej serwery mają co mielić.

Za questy i dynamic eveny dostajemy punkty karmy ( justice points) ktoremozemy wydawac na przedmioty, albo recepty dla wybranych dsycyplin ( crafting). Ogólenie drop leci z mobków normalnie, ale dla każdego z osobna ( to samo tyczy się skałek i innych surowców) wiec nie ma zadnego licytowania sie o przedmioty, czy ścigania się na mountach po skauki.
o montach - nie ma. Biegamy na wlasnych nóżkach. Po całej mapie rozsiane są teleporty do których możemy się telepnąć ( z każdego miejsca).

Ogólnie 2 dni poświęciłem czystko na questowanie i poznawanie mechaniki gry.
W weekend pewnie troche bardziej przysiąde to będe mógł sie więcej wypowiedzieć :)

Tymczasem już się zmeczyłem tym pisaniem w pracy więc idę odpocząć (na kawe wołają :P)

Pozdro robaczki

#18 2012-08-30 20:01:55

Bart

Administrator

Punktów :   

Hmmm... zadzwonię, dopytam... czekamy na dalsze relacje :P

Stopka forum

RSS